5G- 5Г мрежа-опасности-рак

Какво казват учените за 5G?

“Епидемиологичните проучвания показват, че използването на мобилни телефони е увеличило риска от развитие на рак на мозъка.”

– Професор Дариуш Лещински, световен експерт по радиочестотни EMF емисии. Той беше в групата на Световната здравна организация през 2011 г., която класифицира всички радиочестотни емисии като възможни канцерогени.

На клетъчно ниво митохондриите и метаболизмът са дълбоко засегнати от йонните нервни импулси. Ефектите остават в латентност от години. Проблем е графикът на латентността. Раковите заболявания често не се появяват в продължение на двадесет или тридесет години.  С поколението на екраните в XXI век виждаме проблеми, причиняващи рак, започвайки от ембриона.

– д-р Фиорела Белподжи, директор на научните изследвания в Центъра за изследване на рака Чезаре Малтони, Институт Рамацини, в Болоня, Италия. Belpoggi е добре запознат с много ефекти върху здравето на EMF радиацията, включително акустични нервни тумори и тумори на лицето.

„Тя е публикувала 7 проучвания, показващи, че съществува изключителна чувствителност към електромагнитни полета (EMF) в сензорите на напрежение във всяка клетка … 5G ще бъде много по-активен при активирането на  калциевите канали (VGCCs), и ще доведе до въздействие върху здравето, поради бързото му усвояване от материали в тялото, поради много бързите му пулсации и поради огромния брой антени, които те планират да поставят, поне 200 пъти броя на антените от всички настоящи кули на мобилни телефони. Това означава, че въздействията върху външната част (първите 2.5 cm до 5 cm) от нашите тела ще бъдат огромни.

– д-р Мартин Пал, професор по биохимия в Вашингтонския държавен университет. Пал енергично се противопоставя на въвеждането на 5G и пише писмо, обсъждащо тежките биологични и здравни ефекти, произтичащи от тази нова технология.

Сподели

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *